Zebastian Modin anordnade Paralympic-kväll

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

På måndagskvällen kunde alla som ville prova på sitski, skidskytte med ljudsikte och skidåkning med svarta glasögon vid Östersunds skidstadion, då den flerfaldige paralympics-medaljören Zebastian Modin anordnade en prova-på-kväll.

Zebastian har själv varit med om många tråkiga prova-på-dagar och valde därför att anordna en annorlunda och roligare prova-på-kväll som sitt projektarbete i skolan.

Efter alla framgångar i årets paralympics så var det väldigt många som kom för att träffa Zebastian och själv testa på de olika grenerna.

Dessutom så avslutades kvällen med en stjärnfylld sprinttävling med helt svarta glasögon – Bland andra Robin Bryntesson, Jerry Ahrlin, Britta Johansson Norgren, Simon Persson och den forne storstjärnan Mathias Fredriksson.

Heaten lottades och man tävlade en mot en, där förloraren blev utslagen och det var självklart Zebastian som skötte lottning och startproceduren.

Alla åkare fick först testa ett varv med en ledsagare och de flesta tyckte att det var en märklig känsla.

– Jag tror att det kommer bli ett ganska svårt lopp och att de flesta av oss kommer trassla ihop sig med varandra, säger Mathias Fredriksson.

– Jag ska försöka ta rätt ledsagare så jag inte blandar ihop och tar Fredrikssons. Det känns totalt okontrollerat och man lämnar ut sig helt till någon annan så det är en ganska äcklig känsla, säger Jerry Ahrlin.

Det hela slutade med att Robin Bryntesson vann finalen före Mathias Fredriksson. Robin fick därför möta Zebastian i en superfinal, det var länge jämnt i loppet men Robin som åkte betydligt mer okontrollerat körde in i en kon och kraschade. Modin kunde därför enkelt glida i mål som segrare.

Albin Ackerot som är Zebastians ledsagare var imponerad av elitåkarna.

– Dom har gjort det riktigt bra och dom åker fort så det är duktigt, men dom har lite mer att träna på. Dom byter ledsagare och sådana grejer medans Zebbe vet vilket ljud han ska följa, säger Albin

Modin själv var mycket nöjd med sin prova-på-kväll.

– Jag är jättenöjd med kvällen, mycket folk och det blev en bra tävling, säger han efter finalen.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *