Visma Ski Classics – mästerskapsserien i långlopp har nyligen gjort klart de svenska TV-rättigheterna med SVT. De börjar sända Visma Ski Classics redan kommande helg från Livigno!

Visma Ski Classics består av de tretton mest traditionella och prestigefyllda långloppen i världen. Distanserna på loppen är mellan 35 och 90 km och mer än 50.000 motionärer står på samma startlinjer som de professionella åkarna. Touren är också unik i att damer och herrar tävlar över samma distanser och i samma Pro Team. Totalt är det 28 Pro Team från hela Europa som deltar i Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics är nu stolta att presentera partnerskapet med SVT som är den femte public service TV-kanalen som Visma Ski Classics nu har inlett ett samarbete med, efter NRK, YLE, Czech TV och TVP i Polen. SVT kommer nu kunna rapportera om Visma Ski Classics i Vinterstudion och börjar sända live redan kommande helg, då det är dags för säsongens andra event, från det 35 km långa loppet Sgambeda i Livigno.

”Det känns väldigt bra att vi kan stärka vårt redan starka vinterutbud med ytterligare en fin pusselbit” säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.

“Vi är mycket glada att över samarbetet med SVT och att de kommer visa Visma Ski Classics i Vinterstudion. Vi har lagt en strategi i Ski Classics styrelse där vi vill nå ut bredare, därför är vi nu väldigt glada och hoppas på ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans med SVT kan utveckla långloppen vidare.” säger Ski Classics VD David Nilsson.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *