Viktor Thorn: ”Hoppas på revansch”

2014 sopade han banan på JSM i Lycksele där han vann samtliga distanser och den här säsongen har han varit dominant igen och imponerade framför allt på SM i Piteå. Men förra årets JVM blev ingen succé för Ulricehamnsåkaren som nu hoppas på revansch.
— Hade årets sämsta form och inget stämde runt om kring, säger Thorn. 

För Viktor Thorn från Bengtsfors var det klart redan som liten att det skulle bli längdskidor.

— Vet inte exakt i vilken ålder, men man kan väl säga att jag har hållit på med skidor hela mitt liv. Har spelat lite fotboll och orienterat som liten men det har väl alltid varit skidor som jag har satsat på mest, säger Thorn som numera går på skidgymnasiet i Torsby där han läser teknikprogrammet.

Viktor var redan med på JVM som andraårsjunior och gör i år sitt tredje. På förra årets mästerskap stämde ingenting och han hoppas nu på tredje gången gillt.

— Hade årets sämsta form och inget stämde runt om kring, så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men har tänkt att ta revansch för det iår istället, säger han och fortsätter.

150603 Viktor Thorn, Sverige, poserar fšr ett portrŠtt den 3 juni 2015 i …rnskšldsvik. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Viktor Thorn hoppas i år på revansch i JVM. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

— Målet jag har är att prestera så bra som möjligt i loppen jag ställer upp i och jag har väl inte direkt satt upp några resultatmål. Det är svårt att veta hur man står sig mot folk man inte har mött tidigare, tex ryssar och norrmän men förhoppningsvis är jag i form och då hoppas jag att jag kan vara där uppe och kämpa om topplaceringarna.

På SM i Piteå imponerade Thorn enormt. Även i sprinten där han blev 2a i kvalet men slogs ut i kvartsfinal. Idag startar JVM med just sprint i fristil vilket vådar gott. Och hur morgonens uppladdningen sett ut?

— Blir att äta gröt med jordnötssmör och lyssna på lite Kanye West och Ice Cube för att tagga till, avslutar Viktor.

 

Fem snabba med John Viktor Örjan Thorn:

Främsta merit inom längdåkning: Silver i skiathlon SM Piteå 2016.

Dold talang: En jävel på att laga mat.

Förebild: Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug

Favoritdistans: Allt som är över 10 km.

Gör du om 10 år: Tävlar i världscupen och får representera Sverige på mästerskap.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *