Vidar vet hur du fångar skidturerna i mobilen

Att ta kort och filma i farten kan vara lite knepigt under skidturerna. Men Vidar Wicklund, 17 år, har lösningen: En sele till mobilen. — Jag älskar att åka skidor, både utför och på längden, tycker Vidar, som har skapat ett billigare alternativ till en actionkamera i samband med ”Roligaste sommarjobbet”.

— Känslan av frihet och fart är oslagbar. Vill man förmedla den känslan finns det inget bättre än en film att visa. Men att åka skidor med en kamera i handen är inte optimalt, berättar Vidar, som skapat ett sorts fodral och sele anpassat för mobiltelefoner. Det är hans affärsidé under hans sommar, då han deltar i projektet Roligaste sommarjobbet. Ett projekt där deltagarna får ett startbelopp för att sedan försöka möjliggöra sin idé, och starta ett eget litet företag.

Hans konstruktionen är en typ av sele till mobiltelefonen som fästs på magen och filmar därifrån.
— Istället för att köpa en kamera för 2000 kr köper man en sele till telefonen man redan har och filmar med den. Påsen man lägger telefonen i är vattentät och skyddar mot snö och regn, dessutom slipper man ha telefonen i en ficka som hindrar rörelser

Vidar fick idén efter en uppfinnartävling i skolan, dit han tog sig till final. Men sedan lades idén på is, och höll på att glömmas bort, tills han kom i kontakt med Roligaste sommarjobbet.

Vidar har inte prövat fodralet på snö än men enligt honom själv kommer fukten inte vara ett problem. Provkörningen blev istället på rullskidor.
— Filmen blir i stil med den som filmas av actionkameror, men till en bråkdel av priset. Istället för att köpa en ny kamera för massa pengar kan man köpa en sele till telefonen man redan har och filma med den, säger Vidar.

Foton: Abraham Engelmark

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *