Världens största skidhall byggs i Norge

0

ladda ned

Nu i höst börjar man bygget av det som kommer till att bli världens största skidhall. År 2018 kommer hallen att stå klar i norska Lörenskog strax utanför Oslo.

Nya Skidome i Göteborg och Torsby Ski Tunnel kommer att få hård konkurrens inom några år. I Norge är man snart i full fart med bygget av världens största skidhall, med 6 våningar som alla har 20 meters takhöjd kommer det finnas både alpinbacke, rails, big jump och längdåkningsspår.

vinterpark_lite-bilde– Vi flyttar snön till staden – hela året. Vi skall bygga längdåkningsspår på tredje våningen, dessutom big jump och alpinbacke. Vi hoppas att det hjälper på rekryteringen. Barn och unga skall kunna kombinera skidor och skola. Det här är framtidens träningscenter för vinteridrottare, säger konceptutvecklaren Fladmark Larsen till TV2.

”Lörenskog vinterpark” blir på hela 36.000 kvadratmeter och därmed både den största och mest avancerade i världen. Alpinbacken kommer att bli 505 meter lång och över 100 meter bred. Här blir det tre banor och fem liftar. Kapaciteten beräknas till över 5.000 åkare i timmen.
Längdspåret skall bli på ca 2,5 kilometer med en höjdskilnad på över 50 meter från högsta till lägsta punkt, flera backar kommer att finnas på spåret som därmed blir den mest kuperade skidtunneln.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here