Världens snabbaste skidåkare gör upp om 10 000 kr

ludvig

Titelförsvararna Stina Nilsson och Ludvig Jensen åker Fjällsprinten. Succétävlingen 100 meter supersprint fyller tre år och spännande dueller väntar i knock-out sprinten under Fjälltopphelgen. En annan av huvudfavoriterna till att vinna 100 meter i Ramundberget är initiativtagaren till tävlingen, Ida Ingemarsdotter.

 – Det känns fantastiskt bra att detta är starten på vår tävlingshelg, publikmässigt är den här tävlingsformen en succé, säger tävlingsledaren Magnus Myhr.

 Det svenska utropstecknet vad gäller sprint den här säsongen, Maja Dahlqvist är anmäld i damklassen och utmanar Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter om att vinna 10 000 kr och lån av en BMW cabriolet som är priset för segraren i respektive klass.

I herrklassen får världsrekordhållaren från Bislett i Oslo, Ludvig Jensen som är specialist på korta sprintar, gälla som favorit.

 Fjälltopphelgen har en 30-årig tradition av att vara den största skidavslutningen både för svenska och norska skidåkare, under lördagen 18/4 genomförs Lilla och Stora Fjälltopploppet, på söndagen avslutas säsongen med Knallcrossen som är ett störtlopp på längdskidor.

Svenska Skidförbundet är huvudpartner till Fjälltopphelgen. Rossignol är huvudsponsor till Fjällsprinten.

Program

17/4 100 meter Supersprint i Ramundberget

18/4 Lilla & Stora Fjälltopploppet

19/4 Knallcrossen med tillhörande skicross-finaler och utmaningen mot en världsstjärna

 

Mer info: www.fjalltopploppet.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *