[ot-video][/ot-video]

Till helgen är det dags för den stora årliga säsongsavslutningen för längdåkarna. Åre XCO genomförs för fjärde året i rad och som vanligt med ett stjärnspäckat startfält.

Den 13 kilometer långa banan innehåller allt i från flacka partier på Björnens skidspår till långa stigningar i fjällterräng och avslutar uppför Åres alpinabackar, där de sista 1,5 km avgörs i slalombacken upp till målområdet vid Copperhill Mountain Lodge. Därefter väntar afterski och prisutdelning med Roberto Vacchi.

Åre XCO erbjuder även en 2 kilometer lång Afterski-klass,g för att så många som möjligt ska kunna delta i denna säsongsavslutning. Afterski-klassen startar samtidigt med herrelitklassen men börjar näst intill direkt sin klättring uppför slalombacken mot målet och hägrande afterski. (I afterski klassen är det även tillåtet att starta utan skidor och istället gå eller springa, man blir heller inte diskad om man råkar ta liften upp…)

I år gör även Petter Northug debut i denna fantastiska säsongsavslutning, med sig på startlinjen har han bland annat Emil Jönsson och Stina Nilsson.

Vill du mäta dina krafter mot världens bästa skidåkare? Anmäl dig till Åre Cross Country Open 2015 här!

xco bana2

xco bana

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *