Unga skidåkare startar Vasaloppsläger

Foto: Skiteam EME
Simon Fors, en av killarna bakom det nya Vasaloppslägret som ordnas i Falun. Foto: Skiteam EME

För några månader sedan fick Simon Fors, från Domnarvet idén att starta ett skidläger med inriktning mot Vasaloppet. Om dryga månaden arrangerar han tillsammans med kompisen Theodor Thåli från Falun deras första läger.

I våras slutade Simon Fors skidgymnasiet i Mora efter 4 års studier. Satsningen fortsätter nu i seniorsammanhang med framförallt skidorienteringen i fokus. I samband med sin satsning, tillsammans med kompisen Theodor Thåli så startar grabbarna nu ett Vasaloppsläger. Och grabbarna tror på stort intresse.
– Det är populärt att åka skidor nu, och intresset blir nog ännu större i och med hemma-VM i Falun, berättar Simon till skidzonen.

Tillsammans med Främby Udde Resort har grabbarna snickrat ihop ett lägerpaket just anpassat för skidåkare.
– Främby brukar även ha andra friluftsevent, så de nappade direkt när vi kom med idén. De var riktigt intresserade så då var det bara att köra på.

Den 23 till 26e oktober arrangerar alltså grabbarna första lägret och ser hoppfullt fram emot det.
– Det blir framför allt fokus på rullskidor men också löpning, kanot och lite orientering. När vintern kommer blir det istället fokus på riktiga skidor. Vi tror det kan bli riktigt bra och hoppas att många anmäler sig. Alla är välkomna, oavsett ålder eller tidigare skiderfarenheter, avslutar Simon till skidzonen.

Är du intresserad av att delta i lägret kan du höra av dig till Simon eller Theo, på mailadressen Theodor@thali.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *