Gustav och hans landslagskollegor hade en mindre bra dag idag. Foto: Bildbyrån
Gustav och hans landslagskollegor hade en mindre bra dag idag. Foto: Bildbyrån

Svenskarna hade en sämre dag i spåret, trots att det såg bra ut till en början. Det blev trots det en minst sagt  dramatisk avslutning i den 30 kilometriga skiathlonen. Två av de topp 5 ramlade på sista 500 metrarna vilket öppnade för dubbelt franskt. 

Incidenterna på sista kilometern lade vägen för både franskt på 1a och 2a plats. Norsken Martin Loewstroem Nyenget ramlade cirka 500 meter innan mål då han låg 2a. Ryssen Kirill Vichuzhanin, som genom Nyengets fall kunde avancera upp på 2a plats ramlade även han några hundra meter senare strax innan upploppet.

Svenskarna hade en tung dag i spåret idag. Simon Andersson och Gustav Eriksson låg länge högt upp på den klassiska delen och var med i tät. Simon Andersson drabbades tyvärr av ett stavbrott då han låg i första led och halkade bakåt i fältet. Falun Borlänge-grabben som till synes såg väldigt stark ut kom aldrig tillbaks i loppet men blev trots det bästa svensk. Gustav Eriksson hängde med till skidbytet men där efter rasade han i fältet och bröt senare. Martin Bergström bröt redan under den klassiska delen. Carl Quicklund tappade även han på skatedelen och slutade 35a.

Topp 10:

1. Adrien Backscheider, FRA
2. Damien Tarantola, FRA
3. Daniel Stock, NOR
4. Mathias Rundgreen, NOR
5. Sindre Björnstedt Skar, NOR
6. Martin Loewstroem Nyenget, NOR
7. Kirill Vichuzhanin, RUS
8. Francesco De Fabiani, ITA
9. Sergey Mikayelyan, ARM
10. Alexis Jeannerod

25. Simon Andersson
35. Carl Quicklund

Gustav Eriksson, DNF
Martin Bergström, DNF

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *