Trippelt Erik i Tåsjödalen Classic Ski

(2:a) Erik Jonsson, (1:a) Erik Söderström Melin,  (3:a) Eric Simonsson
(2:a) Erik Jonsson, (1:a) Erik Söderström Melin,
(3:a) Eric Simonsson

Kylan gjorde att många inte startade i premiären av Jemtland Ski Tour.
– Vissa vågade inte ens åka hit på grund av kylan, säger Richard Persson till op.se efter Tåsjödalen Classic Ski.

Jemtland Ski Tour innehåller fem deltävlingar och startade i Tåsjö med 41 kilometer långt lopp. Den bistra kylan ställde dock till det för arrangörerna som hoppats på en bra bit över 100 deltagare. Till start kom 102 åkare med vissa fick till och med bryta loppet på grund av kylan.

– Det var inte smällskallt. På andra ställen i regionen var det 20 till 25 minusgrader, men hos oss låg det mellan 13 och 15 minusgrader. Men det värsta var blåsten. När man hamnade i motvinden var det tufft, menar Richard Persson.

Herrklassen vanns av Erik Melin Söderström tävlandes för Team ÖSK på tiden  2:12:11.

– Jag tog starten och tryckte på lite i början för att de inte skulle vara för många åkare med i tätgruppen, blev lite förvånad när endast en åkare hängde på, Erik Jonsson från Rossöns IF, berättar Melin för Skidzonen.

– Vi växeldrog i det sega föret, minus 16 och bitvis igendrivna spår. Kände mig seg från SM tävlingarna och allt resande sista tiden. Så jag orkade inte gå ifrån förens när de var ca 1 km kvar i den sista stigningen, då jag gjorde ett ryck och fick 25 sekunder i mål.

–Både jag och Erik Jonsson valde att staka, vilket var väldigt tungt i det extremt kärva föret, men kanske en fördel ändå, avslutar Melin.

Trea i loppet blev Eric Simonsson som åkte upp sig på slutet efter att ha tappat en truga i början.

Bland damerna blev det inte helt oväntat en solokörning från Laila Kveli. Norskan vann med över 14 minuter före Evelina Bångman, Offerdal.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *