Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Trettio kilometer fri stil blir ingen lek när damerna avslutar sitt tävlande i Sotji. Men fyra pigga, offensiva svenska tjejer är redo att sälja sig dyrt.

Foto: Bildbyrån.
Kvartetten som åker 30 km; Sara, Charlotte, Anna och Emma. Foto: Bildbyrån.

– Det ska bli jätteroligt att få komma in på banan igen, säger Falun-Borlänges Sara Lindborg som försvarar de blå-gula färgerna tillsammans med Anna Haag, Emma Wikén och Charlotte Kalla.

Sara Lindborg har åkt två distanser. Skiathlon och 10 km klassiskt. Hon har varit topp 20 i båda loppen och visat fin form.

– Det har gått bra på träningen, så jag är optimist och tror att det ska kunna gå minst lika bra på tremilen.

Saras fristilsteknik är bättre än någonsin och masstarter passar henne bra:

– Jag lovar hänga på så långt det går.

Emma Wikéns formkurva pekar rakt upp mot månen. Hennes stafettsträcka var brutalt bra.

– Ja, toppformen kom precis när jag ville ha den. Det brinner fortfarande en låga inom mig, och jag längtar till start, säger Emma som fått guldgrattishälsning och lycka till hälsning från självaste Thomas Wassberg hemma i Åsarna.

Anna Haag känner fortfarande av guldruset från stafetten:

– Det här OS:et har gett oss så mycket energi. Det är bara kul. Men tremilen blir jobbig. Den blir jättetuff. Så här får man vara beredd på att kriga.

Charlotte Kalla vaknade i morse och kände sig fräsch:

– Ja, jag är pigg. Fast bättre uppladdning kunde jag ha haft. De senaste dagarna har jag legat på en säng och kollat på film och teve och läst. Faktiskt så har jag ingen aning hur den ofrivilliga vilan påverkat min form. Jag kan bara hoppas att det går bra, säger tjejen med ett guld och två silver så här långt i OS.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *