Strålande sol men inte några vidare spår bjuder inte sälenfjällen på. Foto: Bildbyrån
Strålande sol men några vidare spår bjuder inte Sälenfjällen på. Foto: Bildbyrån

Vinterns väder växlar snabbt vilket gör skidspåren svårskötta i landet. I Sälenfjällen har dock natursnön klarat sig riktigt bra med dryga fyra decimeter snö, trots det är skidspåren under all kritik. På skidspår.se rasar många Sälen-besökare på de isiga och sladdriga spåren kring Högfjällshotellet och Tandådalen.
– Jag vill tacka för de sämsta ”officiella” skidspår jag någonsin åkt i under 30 års skidåkning, skriver Johan i ett inlägg på skidspår.se

Sälenfjällen bjuder just nu på fina dagar med sol och dryga 5 minusgrader. Perfekta skidförhållanden kan man tänka sig. Nej då, det gäller bara för alpinisterna. Längdspåren prioriteras nämligen inte högst. På skidspår.se kan man du som privatperson rapportera om hur spåren ser ut runt om i Sverige, något som många valt att göra i negativ betoning om sälenfjällens skidspår.

– Fy vilka spår , skall man verkligen hyra ut skidor till motionärer och familjer när spåren är så här dåliga och farliga. I Skistars skiduthyrning påstod de att de var nydragna spår nu på morgonen. Jag kommer att begära pengarna tillbaka, skriver Anna på samlingssidan för sälenfjällens spårsystem och fler hakar på;

– Ett skämt, alla förutsättningar att göra spår och så missbrukas detta fullständigt av anläggningens ansvariga, skäms på er, skriver en annan.

– Längdåkningens motsvarighet till puckelpist. Helt livsfarligt utför. Skulle nog kunna sträcka mig till att det är det sämsta jag varit med om, skriver Nils.

Medan somliga rekommenderar att åka hem kommer vissa med mer kreativa eller ironiska lösningar;
– Riktigt dåliga förkållanden. Ta med hjälm och skridskor om ni ändå tar er ut, skriver Rickard.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *