Sveriges första individuella VC-seger till Jennie Öberg

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Prologvinnaren Jennie Öberg var nära att ryka redan i kvartsfinalen. Men i semifinal och final var det inget snack om vem som var starkast, Det blev sveriges första individuell världscupseger den här säsongen när Jennie Öberg gled in som etta i dagens sprint. – This is insane, sa Öberg efter loppet. 

Jennie Öberg överraskade i prologen som etta men redan i kvartfinalen höll dagen på att ta slut. Efter några hundra meter trasslade Öberg in sig och föll. Men hon kom tillbaka i loppet och gled över mållinjen som andra dam och var därmed kvalificerad för semi.

Semin gick betydligt mindre bekymmersamt. I sista stigningen la hon in ett ryck och fick lucka in mot upploppet och därmed kunde hon avstannande glida in i mål som etta.

I finalen var svenskan snabbast ut från start och tog kommandot om loppet direkt. I sista backen grillade Öberg övriga och hon fick med sig en lucka ingen kunde täppa till trots det långa upploppet. Det blev därmed sveriges första individuell världscupseger denna säsong.
– This is insane. I´m so very happy and this is so crazy, sa segrarinnan efter loppet.

Det var första gången Jennie tog sig till final i en världscup. En 7e plats hade hon som bäst sen tidigare i världscupen.

Final
1. Jennie Öberg (SWE)
2. Natalia Matveeva (RUS)
3. Laurien Van Der Graaff (SUI)
4. Anastasia Dotsenko (RUS)
5. Jessica Diggins (USA)
6. Silje Oeyre Slind (NOR)

Prologresultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *