Sveriges fjärde skidtunnel invigd

0

För snart två veckor sedan invigdes en ny skidtunnel i Bräcke kommun, 4,5 mil sydost om Östersund eller 14 mil väst om Sundsvall.

 

– Efter en intensiv smygpremiär flyter nu verksamheten på och ambitionen är att det ska finnas träningsmöjligheter öppna årets alla dagar. Så värst mycket smyg blev det dock inte av skidpremiären – närmare 700 personer besökte anläggningen, hälften av dem provade på åkningen. Vi har redan sålt 100+ åk-kort. Vilken fantastisk start, och vilken härlig känsla att få höra alla lovord och glada kommentarer både på plats och i sociala media, säger en nöjd Vd, Bengt Flykt.


Mid Sweden 365, som tunneln heter, ligger insprängd i berget Gällö. Den kommer bli 1,4 kilometer lång när allt är klart. I samband med invigningen var cirka två tredjedelar av banan öppen för allmänheten att provåka.

– Många passade på att ta sitt premiärvarv med samma utrustning som världseliten använder och som vi nu är glada över att kunna hyra ut i vår sportshop. Dessutom fick vi ett storskaligt test på den nya tidtagningsapp som vi har utvecklat i samarbete med Tractivity och som finns att ladda ner i både Apple App Store och Google Play för den som söker på Mid Sweden 365. Allt funkar, berättar Bengt Flykt.

Trots den fina premiären är man emellertid inte helt nöjd än.
– Vi har fått goda recensioner av alla som besökt oss, men vi är själva inte nöjda innan vi fått allt på plats. Som en kompensation för byggröran erbjuder vi 20% rabatt på alla åk-kort fram till sista oktober, dock ej på årskort, keycard eller hyrskidor, avslutar Bengt Flykt.

Mer om Mid Sweden 365

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here