Sverige bortvallade i stafetten – Guldet till Norge

Det var ett uppgivet svenskt lag som mötte pressen efter herrarnas Olympiska stafett över 4×10 kilometer. – Jag hade inte grejer under fötterna som fungerade, säger Rickardsson efter loppet som vanns av Norge.

Sverige var på förhand en av de stora medaljkandidaterna tillsammans med Norge och Ryssland. Men det blev en blytung start för det svenska laget som inte lyckades med vallningen på de klassiska sträckorna.

Segern gick inte helt oväntat till Norge, som dock inte heller imponerade på de två första sträckorna. OAR tog silvermedaljen och Frankrike skrällde med sin tredjeplats.

Jens Burman växlade till Daniel Rickardsson med en lucka på 36,9 sekunder upp till ledande Kazakstan. Där även Norge med Didrik Tönseth fick släppa en lucka på drygt 18 sekunder.

På den andra sträckan kämpade Rickardsson med fästet och fick se medaljchanserna försvinna ur det svenska lagets händer. – Om det är någon gång jag ska svära i tv är det nu. Jag hade inte grejer under fötterna som fungerade. Det gick inte att kriga, säger Rickardsson som växlade på nionde plats, 1 minut och 56 sekunder efter ledande Ryssland.

För Marcus Hellner och Calle Halfvarsson blev det endast en transportsträcka in till mål. Sverige slutade på femte plats, slagen med över två minuter av Norge.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *