Norge vann precis som väntat herrarnas stafett. Ryssland utmanade länge om guldet men fick nöja sig med silvermedaljen.

Daniel Richardsson hade både en tung dag och värdelösa skidor vilket gjorde att han växlade 37 sekunder efter täten när han skickade ut Johan Olsson.

– Det var lugn fart första två varven och de tryckte på under det tredje varvet och jag kände på en gång att de hade helt andra grejer än vad jag hade vad det gäller glidet. Jag blev jättetrött. Det var illa, säger förstasträckans Daniel Richardsson till SVT Sport.

Precis som Richardsson hade Johan Olsson bedrövliga skidor vilket han själv påpekade efter loppet. Olsson tappade närmare en minut på den andra sträckan.

– Jag gav det jag hade och tyckte att jag plockade men sedan blev jag helt borta. Det var riktigt hemskt, har inte haft grejer under fötterna som varit konkurrensdugliga och jag fick saxa direkt i backarna och tappade enormt utför, säger en uppgiven Olsson till SVT Sport.

Marcus Hellner imponerade stort och hade den snabbaste tiden på den tredje sträckan. Hellner skickade ut Calle Halfvarsson som fyra på den avslutande sträckan.

– Det var väldigt bra och vi kom tillbaka in i stafetten igen. Jag försökte starta väldigt hårt och jag kände mig stark och så hörde jag att jag tog på dem. Det var att ta sikte på pallen och det kändes riktigt bra, satte tekniken i det här dåliga föret, säger Hellner till SVT Sport.

Norge gick ut med en ledning på 17 sekunder till Ryssland. Sergey Ustiugov tog snabbt in tio sekunder på norrmannen men lyckades aldrig nå ryggen på Krogh som säkrade guldet till Norge.

Om tredjeplatsen blev det en spännande duell mellan fyra lag. Det var bitvis ett rejält lurpassande där ingen åkare ville ligga först och dra klungan. Med dryga kilometern kvar satte Lehtonen in ett ryck som endast Halfvarsson kunde svara på.

Det hela avgjordes inne på stadion där Halfvarsson hade ledningen in på upploppet. Finländaren föll olyckligt och passerades av Schweiz som slutade fyra.

Resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *