Emelie Cedervärn blev bästa svensk i dagens 30 kilometerslopp i Sun Valley, Idaho. Foto: AdaMediaMedMera
Emelie Cedervärn, till höger, blev bästa svensk i dagens 30 kilometerslopp i Sun Valley, Idaho. Foto: AdaMedia Med Mera

Under den gångna veckan har Amerikanska cupavslutningarna körts i US-Supertour, Spring Series. Många svenska collegestudenter har funnits på plats i Sun Valley, Idaho för att tävla. Även skidzonen.se var på plats.

Spring Series inleddes med klassiska tävlingar i lördags där det inte blev några svenska topplaceringar. Niklas Persson från Falun/Borlänge SK tävlandes för Utahs universitet där han också studerar blev bästa herre på en 24 plats, 15 km. I damklassen blev Linda Damvind Malm bästa svenska dam på 22a plats på 10km. Umeåtjejen studerar på Vermont universitet och tävlar även för dom.

Dagen därpå gick det bättre för Sverige. Ik Jarl Rättviks Emil Johansson som tävlar för och studerar på Colorado Universitet i Boulder tog sig hela vägen till final i sprinten som gick i fristil. Väl i finalen räckte det dock inte till en pallplats då han fick se sig slagen av Andy Newell som vann, Simon Hamilton tvåa och Dakota Blackhorse Von Jess trea. Noterbart är att samtliga topp tre tog sig vidare från kvalet under Falu-VM. Linda Damvind Malm tog sig till semi och blev bästa svensk på 11e plats.

Jessie Diggins före Lisa Larsen. Foto:
Jessie Diggins före Lisa Larsen under dagens lopp. Foto: AdaMedia Med Mera

Idag avslutades tävlingarna med strålande solsken och 50 kilometer för herrarna medan damerna körde 30 i fristil. Det blev favoritsegrar i både dam och herrklass. Caitlin Gregg, bronsmedaljören från 10 kilometer fritt i Falun tog över kommandot redan efter första varvet och vann överlägset. Lisa Larsen, som tagit ett längre uppehåll från längdåkningen denna säsong, gjorde idag en liten smygcomeback och slutade på 13e plats. Hon var dock inte bästa svensk för det var Ulricehamnstjejen Emelie Cedervärn på 8e plats, som tävlar för New Mexico där hon studerar.
Världscupåkaren Ivan Babikov vann herrklassen, även han överlägset.

 

Bilder från tävlingarna hittar du HÄR.
Resultat från veckan:

Damer 10 km C

Herrar 10 km C

Sprint Damer

Sprint Herrar

Damer 30 km F

Herrar 50 km F

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *