Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Alexsey Poltoranin vann gårdagens klassiska etapp i Tour de Ski på blanka skidor. Efter loppet anklagades han bland annat av Martin Johansson för att ha tagit många skateskär under loppet.

– Jag åkte med honom under delar av banan och det var fruktansvärt. Det här förstör ju sporten, sa en bedrövad Johansson efter loppet i går.

Nu slår stjärnans mentor och OS-medaljör, Vladimir Smirnov tillbaka.

– Skejt? Det tror jag inte på över huvud taget. Man kan inte skejta så mycket, förutom i kurvurna. Jag tror inte han skejtade. Det finns domare över hela distansen, de skulle ha dömt något, säger han.

– Jag tycker att Polotoranin visade otroligt bra form i går. Vi ser en annan form av klassiska lopp nu, när åkarna stakar hela vägen, säger Smirnov.

När SportExpressen kontaktar FIS tävlingschef Pierre Mignerey finns det ingen anledning att peka ut Poltoranin som fuskare.

– Jag tror att 60-70 procent av alla åkare någon gång under loppet var utanför spåren.

Så Poltoranin gjorde inte mer fel än någon annan?

– I alla fall inte enligt vad vi fick vetskap om. Det finns inga bevis. Det finns inga såna tv-bilder, och då hade vi ändå kameror på fem olika positioner. Men det är klart, vi kan ju inte garantera att inga fel gjordes.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Ett svar på ”Svenska ilskan: Poltoranin fuskar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *