Det blev en glimrande inledning av J-VM i Schweiz. Moa Lundgren och Frida Karlsson körde till sig guld och brons i sprint. Dessutom var Johanna Hagström med och krigade om medaljer.

 

IFK Umeååkaren Moa Lundgren satte upp farten direkt och vann både prolog, kvartsfinal och semifinal. I finalen styrde hon hela loppet i den kuperade banan – och vann ohotad.

För Sollefteås Frida Karlsson var det spännande in i det sista och hon kunde knipa bronset bakom norskan Kristine Skistad Stavås.

Med i finalen var också Johanna Hagström som slutade femma. Tjejerna strålade i kapp med solen i den schweiziska regionen Valles.
– Jag hade Hanna Falks tävlingsdräkt, så då kan man inte annat än vara snabb, skojade Moa Lundgren.
– Jag är så himla nöjd. Så häftigt att vara tre svenskor i finalen och att få stå på pallen med Moa, säger Frida Karlsson.

Killarna satsade allt vad de hade och där gick tre vidare från prologen – Axel Aflodal som finfin tvåa. I kvartsfinalerna var det tufft motstånd och trots bra taktik och offensiv körning fick de ge sig. Aflodal, från Sundbyberg, var nära en lucky looser-plats då han slutade åtta.

Övriga svenska placeringar Alicia Persson 33:a, Jacob Nystedt 17:e, Simon Karlsson 24:a, Gustav Berglund 32:a.

På måndagen fortsätter tävlingarna i Schweiz med sprint för U23.

Bildtext: De svenska supertjejerna, Johanna Hagström, Frida Karlsson och Moa Lundgren, efter sprintfinalen.

Text: Linda Bengtsson

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *