Den nationella tävlingssäsongen är nu i full aktion efter att Volkswagen Cup, den officiella seniorcupen, haft sin två premiärtävlingar i Idre under den gångna helgen.

Parallellt med Volkswagen Cup arrangerades även junior-tävlingar med FIS-status vilket innebar att över 750 starter genomfördes under helgen i Idre.

Det var också premiär för årets stora satsning att streama samtliga tävlingar i Volkswagen Cup och för den som vill finns tävlingarna att se på i efterhand på sportlib.se/volkswagencup

Lördagen gick i sprintens tecken på den populära sprintbanan som användes för andra året i rad.

Tävlingarna slutade med topptrion Maria Nordström, Ulricehamns IF, Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK och Jenni Öberg, Piteå Elit i damklassen. I herrklassen bestod prispallen av Johan Häggström, Piteå Elit SK, Karl-Johan Dyvik, IFK Mora och Gustav Nordström, Borås SK.

Sprinttävlingarna var överlag mycket underhållande i det täta snöfallet över skidstadion på Idre Fjäll.

Resultat sprint fri teknik 171202

Tävlingshelgen avslutades under söndagen med individuella lopp över 10 och 15 km i klassisk teknik.

I damklassen tog comebackande Ebba Andersson, Sollefteå Skidor, en knappseger före sprintvinnaren Maria Nordström. På tredje plats kom Sofia Henriksson, Piteå Elit, efter ett starkt lopp.

I herrklassen tog Simon Lagesson, Åsarna IK, en fin seger med god marginal före Björn Sandström, Piteå Elit. Tredjeplatsen gick till Anton Lindblad, Hudiksvalls IF.

I totala Volkswagen Cup leder Maria Nordström med 16 poäng före Maja Dahlqvist. Ytterligare nio poäng bakom finns Jennie Öberg på tredjeplatsen.

Herrklassen leds sammanlagt av Johan Häggström tolv poäng före Simon Andersson, Falun-Borlänge SK, som med stabil åkning precis utanför pallen under helgen fått en bra inledning i totala cupen. Anton Lindblad har elva poäng upp till andraplatsen på sin tredjeplats och det är mycket tätt bakåt i listan.

Resultat individuella lopp 171203 (totalställningen för Volkswagen Cup finns bland pdf-filerna uppe till höger)

Såhär i inledningen av säsongen så genomfördes både ett elitklubbsmöte och ett åkarråd. Viktig information inför vintern kunde meddelas och många intressanta åsikter framkom. Denna goda dialog som finns i skidsverige är mycket värdefull för att vi tillsammans ska utveckla längdskidåkningen på bästa sätt.

Avslutningsvis vill SSF framföra sitt varma tack till arrangerande Idre/Särna SK och Borås SK som svarat för mycket fina arrangemang. Ett stort tack även till Idre Fjäll som stöttat på ett föredömligt sätt med spår och arena.

Tävlingarnas officiella webbplats
Volkswagen Cups officiella webbplats 

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *