Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla spurtade hem guldet för Sverige i stafetten över 4×5 km efter en magisk sträcka. Vid växling gick hon ut 25 sekunder efter men åkte ursinnigt och kunde till slut spurta hem segern på upploppet. –Det känns väldigt overkligt, säger hon till Viasat.

Efter halva loppet var Sverige i ledning men på den tredje sträckan tappade Anna Haag inte helt oväntat på täten och växlade till Kalla hela 25 sekunder från ledning.

–Jag försökte öppna rätt kontrollerat och ta smarta beslut under vägen. Jag fick höra av coacherna att jag var bäst i världen och det inspirerade, säger hon.

Förbundskapten Rikard Grip var otroligt lycklig efter guldet

– Det är för bra för att vara sant. Vi gick ut på radion med en gång att det inte skulle vara något fokus bakåt på Björgen, utan det är framåt vi ska, fortsätter han.

Vallachefen Urban Nilsson var tårögd mycket glad när han blev intervjuad av Viasat efter loppet.

– Tjejerna är helt otroliga. Vilka brudar vi har. Det känns som att alla tokövepresterade. Att kunna ta ett guld på det här sättet, det har fallit tårar. Jag skulle inte vilja byta ut någon av killarna i vallaboden, säger han och hyllar sina medarbetare.

För Norge som slutade på femte plats blev det ett stort fiasko.

– Jag tycker synd om tjejerna. Det är synd att prata om skidorna hela tiden, men detta är en skandal, sade norska TV2:s expertkommentator Svein Tore Samdal, enligt VG.     

1. Sverige
2. Finland
3. Tyskland
4. Frankrike
5. Norge
6. Ryssland

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *