Marcus Hellner

Det märks att intresset för längdåkning ständigt ökar. Gårdagens medieupptakten blev den mest besökta på många år. Hela 59 ackrediteringar skrevs ut till journalister och fotografer som kom för att ta temperaturen på våra landslagsstjärnor.

Representanter från alla stora tv-kanaler, radio och tidningar fanns på plats i Vattenfalls lokaler i Arenastaden i Solna när ”ett av Sveriges trevligaste landslag”(som många journalister glädjande kallade oss) höll medieupptakt.

Nytt för i år var att medieupptakten direktsändes i många webb-tv-kanaler, vilket gjorde det hela extra spännande.

Presskonferensen inleddes av Vattenfalls vd Öystein Löseth som hälsade alla välkomna till deras huvudkontor. Öyistein är en själv en hängiven längdåkare med bland annat många lyckade Vasaloppsstarter i bagaget.

Efter längdchef Johan Sares inledande ord var det först dags för backhopparlandslaget med Carl Nordin och tränaren Anders Daun som hade sitt stora mål inriktat mot VM på hemmaplan i Falun 2015.

VM-organisationen för Falun2015 var naturligtvis också på plats genom kommunikationschef Katarina Medveczky som gjorde bra reklam för hemma-VM i Falun…som kommer allt närmare. Idag är det bara 474 dagar kvar och biljetterna till för-VM i mars 2014 har släppts.

Därefter var det så dags för längdlandslagets del på agendan. Först intervjuades förbundskapten Rikard Grip, tränarna Mattias Persson, Mats Larsson och Johan Granath. Därefter anslöt sig även vallachef Urban Nilsson.

Journalisterna var förstås mycket intresserade av de kommande olympiska spelen i Sotji. Hur många medaljer siktar längdlandslaget på? Eftersom konkurrensen är stenhård så väljer Grip att inte lägga ribban så högt, 3 till 7 medaljer blev svaret på frågan.

Marcus Hellner, Emil Jönsson, Calle Halfvarsson, Ida Ingemarsdotter, Anna Haag och Charlotte Kalla fick sedan några svettiga timmar när tålmodiga journalister stod på kö för att få svar på alla möjliga frågor och ta bilder ur allehanda vinklar. Något som de klarade med bravur.

I och med medieupptakten så märks det att tempot skruvas upp allt mer för varje dag som går. Tävlingspremiären närmar sig nu med stormsteg.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *