De svenska juniorerna visade stor bredd när de individuella klassiska loppen vid JVM avgjordes idag. Två tjejer slutade topp tio och bästa kille var 14:e.

Vid den tredje tävlingsdagen i schweiziska Goms var det fem respektive tio kilometer klassiskt som stod på programmet. Först ut var damerna och Frida Karlsson öppnade hårt på den mycket kuperade femkilometerslingan. Hon hade länge medaljkänning men i sista delen av banan rann sekunderna iväg och det blev till slut en delad sjunde plats. Fyra sekunder bakom fanns Moa Lundgren på nionde plats.

– Mitt mål var att komma topp tio, så jag är nöjd, säger Lundgren.

På prispallen var det tre olika nationer och längsta strået drog Nekrasova, Ryssland tätt följd av Swirbun, USA och Korva, Finland. Johanna Hagström och Emma Larsson slutade 25:a respektive 31:a.

Bland killarna var det stor norsk dominans med fyra bland de fem bästa. Guldmedaljen gick till Hope, Norge, silver till Ardashev, Ryssland och brons till Lippert, Norge.

Jacob Nystedt gjorde ett väldisponerat lopp med en fjortonde plats, en placering han hade loppet igenom. Gustaf Berglund, 18:e, var ett svenskt utropstecken då han valde att staka, något som också den norska segraren gjorde långt upp i backarna. Ytterligare en svensk tog sig in topp tjugo iform av Leo Johansson.

– Jag gjorde vad jag kunde för dagen men har mer i kroppen, säger han.

Eric Rosjö kände av astmabesvär, han kom 47:a.

De svenska åkarna hade precis som de tidigare tävlingsdagarna väldigt bra material. Imorgon fortsätter tävlingarna med klassiskt för U23, 10 respektive 15 kilometer.

Officiella resultat JVM

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *