STH

Även årets upplaga av STH SKICROSS genomfördes i strålande solsken och i kapp med solen sken årets segrare Lukas Johansson IK Jarl Rättvik. 

Det bjöds på stor dramatik och spännande underhållning i Storstenshöjdens norra backe.

I motionsklassen (nyhet för 2013) var kampen in i det sista jämn. Klassens tre deltgare gjorde upp i tre heat där segrare blev den som hade mest poäng efter tre heat. Inför sista heatet var det lika mellan IK Sterns Anders Buskqivst och Morgan Tärning Falköpings AIK SK och bakom skuggade Chrisian Hardin Yuppie Skiclub.
Efter ett mycket jämnt heat där Morgan och Anders inte tog emot någon vätskelangning (vilket de gjort tidigare i tävlingen…) utan var båda fokuserade på att vara först över mållinjen. Nu blev det Morgan Tärning som segrade för Anders Buskqvist och på tredje plats kom Christian Harding.

I tävlingsklassen var det 22 åkare som kom till start och efter en prolog och tre poängheat stod det klart att följande åkare gått till semifinal:
Lukas Johansson
Emil Johansson
Henrik Montén
Filip Danielsson
Lucas Lennartsson
Gustaf Olsson
Pontus Hermansson
Anton Persson

Den första semifinalen blev tämligen ointressant då både Montén och Olsson ramlade och de båda Rättviksbröderna kunde ohotade åka in som 1: och 2:a.

I den andra semin blev dramatiken något större då det var jämnt upp mot sista kurvan efter banans enda uppförsbacke och efter lite strul där så var det Lucas och Filip båda från Garphyttans IF som åkte först över mållinjen.

I final var det två åkare från IK Jarl Rättvik; Lucas och Emil Johansson samt två åkare från arrangörsklubben Filip Danielsson och Lucas Lennartsson.
Efter de första utmanande hoppen så var de fyra samlade in i backen som krävde lite ”hjärta” för att forcera så försökte storebror Emil att med mod passera Lucas men Lucas stod stadigt och Emil gick i snön. Förbi Emil åkte Filip och in på toppen i uppförskörningen var det Filip som hade andraplatsen men Emil ville annat och var riktigt stark och passerade Filip. In över mållinjen kom ordningen att bli 1) Lukas Johansson, 2) Emil Johansson, 3) Filip Danielsson 4) Lucas Lennartsson.

Möllers Bil, tävlingens huvudsponsor, hade två egna pris som de delade ut de två åkare som utmärkt sig lite extra under tävlingen. Prisen gick till Morgan Tärning och Filip Jacobsson.” Vi syns nästa år på STH Skicross Competition 2014.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *