Sprint-Ludde vann igen – ”Jag tränar inte kondition”

Världsrekordhållaren på 100 meter vann lätt. Foto: Adamedia Med Mera
”Sprint-Ludde” vann i år igen. Foto: Adamedia Med Mera

Det blev ingen skrällseger i dagens 100-meterssprint i Ramundberget som inledde Fjälltoppshelgen. Sprintspecialisten Ludvig Sognen Jensen kammade hem racet precis som förra året. Hemligheten bakom sin snabbhet? – Jag tränar mycket med friidrottslöpare, säger ”Ludde” till skidzonen.se.  

Det blev en spännande inledningsdag i Bruksvallarna och Ramundberget där det för tredje året i rad arrangerades 100-meterssprint. Fjolårssegraren Ludvig Sognen Jensen sågs så klart som den absolut största favoriten men hade ”bara” 3e tid i kvalet. Snabbast i kvalet var Karl-Johan Dyvik från Falun/Borlänge SK men han fick ge sig i semifinalen mot dagens skräll, Anton Persson från SK Bore som tog sig till final. Skrällde gjorde också Jonathan Ström som blev 2a i kvalet men han ramlade dessvärre redan i första heatet.

Ludvig Sognen Jensen tog sig hela vägen till final och fick alltså möta sistaårsjunioren Anton Persson. Väl i final var det inget snack om saken och världsrekordhållaren, just på 100 meter, vann ganska så komfortabelt.

Foto: Lukas Johansson
Fv: Ludvig Sognen Jensen, Anton Persson, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. Foto: Lukas Johansson


”Jag tränar inte kondition”

Ludvig är en av få i världen som bara satsar på dessa korta typ av lopp. För det mesta blir det korta rullskidslopp men även en del på snö. Och det är ingen hemlighet att Ludvig bara satsar mot denna tävlingsform för någon distansträning blir det inte för norsken.
– Jag har slutat med distansträning helt, jag tränar inte kondition. Jag har fokuserat på att bli snabb genom att köra mycket impulser, spänst och hopp, likt friidrottsträning, säger Ludvig till skidzonen.

I sommar väntar fler korta sprintar, men inte bara på rullskidor denna gång.
– Jag tränar mycket med många snabba sprintlöpare så jag har tänkt att springa några lopp jag också.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *