Springskyttefinal och tränarkurs steg 1 i Mora

Lördagen 10:e september bjöd på mycket aktivitet på Mora Skid- och skidskyttestadion i Hemusterrängen. Gävle Dalaregionen hade sin avslutande ungdomstävling, av tre, i springskytte samtidigt som sju Dalaledare klarade av skidskyttedelen av Steg 1.

Nu finns det hela 24 personer som sedan 2011, genomfört steg 1 utbildningens skidskyttedel i Dalarna, många fortfarande fullt verksamma, dock inte alla men merparten. Att ha en steg 1 utbildning i ryggen ger ledarna trygghet, som då ger våra ungdomar en bättre ingång i skidskyttesporten.

Lördagens steg 1 kurs leddes av SSSF:s Erika Öhrling som efteråt förklarade sig mycket nöjd med dagen tillsammans med sju ”hungriga”  och vetgiriga ungdomsledare.

Och det fina i kråksången – denna typ av verksamhet, d.v.s utbildning är för deltagare och klubbar gratis tack vare bidrag från Idrottslyftet, så det går inte att skylla på bristande ekonomi som anledning att inte utbilda!

Till lördagens springskyttetävling blev det, i och för sig, ”bara” tolv deltagare, fotboll samt större orienteringstävling konkurerade, men vi stödjer alltid brett idrottande i unga år, så även uppdelningen sommar- respektive vinteridrott. De ungar som var där deltog med liv och lust, enkelt och praktiskt vägledda av Mora Biathlons tävlingsorganisation, med avsevärd rutin från en betydligt större skidtävling i Moratrakten, addera några nollor gånger några dagar.

Att erbjuda ett enklare tävlingsalternativ för de ungdomar som vill och kanske inte tävlar i någon annan sport tror vi är mycket viktigt för att göra skidskyttesporten än mer lockande och intressant. Arrangemanget behöver på intet sätt bli särskilt svårt och krångligt att genomföra, en lätt uppgraderad träning, med några ytterligare ledare, så mycket mer behövs inte. Dessutom är det jättekul!

Björn Bettner
Stolt ordförande
Gävle Dala Skidskytteförbund

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *