DSC_0008

Andra deltävlingen I Ski Team Sweden ROLL Cup som avgjordes I ett varmt och soligt Idre bjud på riktigt spännande tävlingar I de olika klasserna.

Det blev riktigt spännande när fredagens nio kilometers fristilstävling i Ski Team Sweden ROLL Cup avgjordes.

Solen sken och det var behaglig värme när åkare ställde upp för start nere i Idre by och det var ett mycket meritrerat startfält som var anmält.

Damerna startade först och det blev ganska fort en klunga på sju åkare som drog ifrån de övriga åkarna. Efter ytterligare någon kilometer hade gruppen reducerats till fem åkare som in mot mål skulle göra upp om segern. När åkarna svängde in mot Idre Fjäll och den sista backen var det Hudiksvalls Sara Nordström som visade sig vara starkast och kunde vinna spurten med två sekunder över Frida Erkers Sundbybergs If. Ett par sekunder senare kom Maria Nordström Ulricehamns IF in på tredjeplats. Efter de tre toppåkarna kom Britta Norgren Johansson Sollefteå Skidor IF in på en fjärdeplats och femma blev Lina Korsgren Falun Borlänge SK

I damjuniorklassen var det två deltagare och Ida Dahl Östersunds SK var den som var starkast för dagen.

I herrklasserna startade juniorer och seniorer samtidigt och det var ett riktigt stort startfält som gick upp i backen. Det blev en ganska avvaktande åkning och det var en samlad klunga efter ungefär halva backen och det var först efter ca sex kilometer som klungan splittrades och det bildades en ledargrupp på sju personer. Gruppen på sju personer blev precis ikappkörda av ett flertal åkare när de svängde in mot Idrè Fjäll med cirka 1,5 kilometer innan mål.

I utförskörningen innan sista backen upp mot mål var det riktigt krig om positionerna och in i backen visade det sig att IFK Moras Victor Gustafsson hade sparat mest kraft under loppet och gjorde en mycket imponerande spurt där Anders Svenebo Stockviks SF var närmast efter Victor i mål. På en mycket fin tredjeplats kom Robin Norum IFK Umeå tätt följd av Gustav Eriksson Falun Borlänge SK och Karl-Johan Westberg Borås SK.

I herrjuniorklassen var det Viktor Thorn Ulricehamns IF som var starkast och han vann med 16 sekunder över Fredrik Andreèn Bengtfors BOIS som slog Eddie Edström Stockviks SF i spurten. Det var en oerhört tight spurt och det skillde bara en sekund mellan andra och fjärdeplats där Lucas Lennartsson Garphyttans IF kom in som fyra och Marcus Fredriksson kom in som femma.

I morgon fortsätter tävlingarna med en klassiskt tävling på samma bana som dagens fristilslopp.

Officiella resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *