Sofia och Ebba chockstartade säsongen

Foto: Lukas Johansson
Foto: Lukas Johansson


Sofia Henriksson som numera tävlar för Piteå Elit chockstartade säsongen i dagens klassiska lopp över 6 kilometer. Förstaårssenioren slutade så bra som 2a endast slagen av Charlotte Kalla.
17åriga Ebba Andersson från Sollefteå imponerade också i seniorklassen och kom på 10e plats. 
Många var nog aningen förvånade när speakern till slut ropade ut förstaårssenioren Sofia Henriksson som 2a i dagens klassiska lopp. Och förvånad var hon även själv;
– Jag viste att jag kan åka bra i klassiskt, men inte riktigt så här bra, berättar en mycket glad Sofia till skidzonen efter det fantastiska loppet.

Sofia satsade allt från start men var samtidigt vaksam hur kroppen svarade på det hårda tempot.
– Har inte kommit in i tävlingsmodet än riktigt men jag satsade allt och det gick ju riktigt bra! Det är viktigt att få med självförtroendet direkt och såklart roligt med en sån här start!

Efter att ha slagit halva guldlaget från Sotji så kommer så klart tankar om VM. Och som för många andra skidåkare, är det ett drömmål;
– Jag har ju framtiden för mig så jag skulle inte bli besviken om jag inte kom med. Det är klart man har det som ett drömmål men jag vill inte titta allt för mycket på det, säger dagens 2a till skidzonen.se.

Ebba topp 10

Fler unga åkare imponerade under dagen, inte minst andraårsjunioren Ebba Andersson som slutade på 10e plats. Även hon lite förvånad över den höga placeringen.
– Förvånad, ja lite grann. Jag trodde inte jag skulle komma så högt men jag hade en bra dag och gjorde mitt bästa. Det var en bra genomkörare, säger Ebba till Skidzonen.se.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *