Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Längdlandslagets Sofia Henriksson, 21, kommer inte att åka med till U 23 VM i Almaty, Kazakstan, 1-8 februari. – Jag känner mig inte tillräckligt pigg, fräsch och stark för att tävla just nu, säger Piteå-tjejen öppet och ärligt.

Sofia inledde säsongen strålande med en 12:e plats i Rukas klassiska millopp i november och följde sedan upp det resultatet med en niondeplats över samma distans i schweiziska Davos innan jul.
Därefter har det gått tyngre för Sofia som haft U 23 VM som sitt stora mål i vinter.
– Dels har jag kämpat med senknarr i ena handen och inte kunnat träna för fullt sedan i julas och dessutom har jag hamnat i en allmän svacka som jag av personliga skäl inte vill gå in på.
– Jag behöver helt enkelt tid för att samla den kraft och energi som behövs för att tävla på hög nivå, säger Sofia Henriksson som tog beslutet om att avstå från U 23 VM i samråd med sin personliga tränare Bengt Stattin vid skidgymnasiet i Sollefteå och med Svenska Skidförbundets ansvariga läkare och tränare.
– Vi stöttar Sofia till 100 procent med de resurser vi kan bidra med för att få henne att må bra igen, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson som haft kontinuerlig kontakt med talangen från Strömnäs i Norrbotten de senaste veckorna.

Längdlandslagets utvecklingsansvarige Lars Selin tycker givetvis att det är tråkigt att Sofia Henriksson inte kan delta, men känner samtidigt att rätt beslut fattats:
– Hälsan och välbefinnandet går alltid i första hand , det är inget vi någonsin får tumma på i den här sporten.
Anna Dyvik, 21, från Falun-Borlänge SK har kallats in som ersättare i U 23-laget.
– Anna har allt eftersom säsongen rullat på kommit i bättre och bättre form för varje helg som gått. En spännande resa väntar henne, säger Selin om 2014 års JVM-guldmedaljör i stafett från italienska Val di Fiemme.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *