Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Veteranen Anders Södergren träder in i VM under mästerskapets sista distans. Söndagens femmil i Falun blir 37-åringens sista mästerskapslopp. – Det är klart man har längtat väldigt mycket det har varit det stora huvudmålet den här säsongen, säger Södergren.

I Sotji var Anders Södergren bäste svensk på femmilen. Nu kliver han in i Falun-VM på samma distans. Sverige får ställa upp med fem man i femmilen då Johan Olsson har en friplats efter sitt VM-guld i Val di Fiemme.

Marcus Hellner  var länge tänkt att köra tävlingen, men igår öppnade han upp för att ge bort sin plats till Södergren.

– Han kände väl att han inte hade energi kvar för att göra en bra femmil och han kände hellre att han lämnade över pinnen till mig som var sugen och laddad, och det är jag tacksam för, säger Södergren på lördagens presskonferens.

– Får man minsta lilla chans måste man vara beredd, ett hemma-VM får man aldrig vara med om igen.

Södergren bekräftar ännu en gång att detta blir hans sista mästerskap.

– Det är mästerskapen som är roligast, det är då jag tänder till och kör som allra mest. Det kommer man att sakna, den atmosfären, berättar Södergren.

– Det är klart man har längtat väldigt mycket, det har varit det stora huvudmålet den här säsongen. Det har varit lite frustrerande att gå och vänta. Men jag har förberett mig som vanligt, även om det har varit lite mentalt jobbigt att gå och vänta, säger han.

Calle Halfvarsson, Johan Olsson, Daniel Richardsson och Lars Nelson gör Södergren sällskap i söndagens femmil, som avslutar VM i Falun.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *