Trots det dåliga vintervädret lyckades man få till dagens Morapinglan, dock inte på hemmaplan i Mora utan uppe i snösäkra Orsa Grönklitt. Erik Söderlund imponerade och satte sitt namn på listan för de aktuella till JVM.

Grönklitt bjöd på ett slaskigt före med en lufttemperaratur på cirka 3 grader. Inget favoritföre för de flesta, men för Erik Söderlund tävlandes för Malungs IF, passade föret som handen i handsken. Torsbygrabben slog samtliga juniorlandslagsåkare och vann med knappa minuten före ännu en ”ickelandslagsgrabb”, Tom Fahlén från Landsbro. Tredjeplatsen knep Gilbergas Marcus Ruus som var bästa juniorlandslagsåkare.

Axel Ekström var idag tillbaks på tävlingsbanan efter att ha haft problem med ett brutet finger. Han slutade på 5e plats, 1:37 sekunder från segraren.

I D 19-20 vann domnarvets Maja Dahlqvist som lade till ännu en förstaplats i samlingen. Borlängetjejen som öppnat säsongen lysande bra med både distans och sprintsegrar är minst sagt en högaktuell för JVM.  2a slutade Malungs Sandra Olsson som tidigare tävlade för SK Bore, liksom 1an i herrklassen Erik Söderlund.
3eplatsen kneps av en hemmaåkare i form utav Hanna Eriksson.

 
I H 17-18 vann Viktor Thorn en väntad seger. Klassen bjöd istället på en lite mer oväntad 2a plats. Alfred Buskqvist gjorde ett bra lopp och lyckades slå Garphyttans Filip Danielsson som slutade 3a.

 
I D 17-18 var det Sollefteås Jenny Solin som åkte snabbast i klassen. Hon hade till och med bästa tid även i den äldre juniorklassen. Tvåa slutade förstaårsjunioren från Vansbro, Moa Olsson som öppnat denna säsong på ett imponerande sätt. Östersunds Ida Dahl knep 3eplatsen.

 
Erik Söderlund JVM-aktuell
Trots den utklassningsseger Söderlund bjöd på idag är malungsåkaren absolut inte säker på något JVM. Erik hade oturen att dra på sig en magsjuka samma vecka som cuptävlingarna i Östersund, vilket gör nästa cuptävling och JVM-uttagning helt avgörande.
– Det räcker ju inte att åka bra i en tävling, så det gäller att jag får till det i Idre nu om två veckor, berättar dagens dominant för skidzonen.

Kompletta resultat: http://www.ifkmorask.se/mora-pinglan/

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *