Södergren klar som expert under vinter-OS 2018

Anders Södergren gjorde sin avskedsturné i skidspåret under SM-veckan på hemmaplan i Söderhamn. Nu har han klart med ett nytt jobb – som tv-expert i kommande OS. – Jag hade hoppats på att få frågan, säger han till Expressen.

Anders Södergrens SM-vecka i Söderhamn skulle bli hans sista tävlingar som elitskidåkare, även om han öppnat för att köra den avslutande SM-femmilen senare i vår.

Nu har Discovery Networks gjort klart med Södergren som expert till kommande OS i Pyeongchang.

– Jag hade lite hoppats på att få frågan och blev väldigt glad när jag fick den, säger Anders till Expressen.

– Det blir helt nytt för mig att kliva in som expert i tv, men det ska bli oerhört spännande.

Han kommer att jobba tillsammans med Roberto Vacchi och Per Elofsson, något som Södergren är mycket nöjd med.

– Vacchi är en riktigt bra kommentator och Elofsson känner jag ju väldigt väl så det känns tryggt att få jobba ihop med dem. Men jag kommer säkert att vara lite nervös så jag hoppas att jag får träna lite innan det är dags, säger Södergren.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *