Norska skidåkaren Marte Nordlunde, som är världsrekordhållare på 100 meter sprint med tiden 12,45 sekunder är klar för start i VW Supersprint i Östersund den 27-29 oktober.

– Jag ser framemot att få möta Stina Nilsson i Östersund och jag räknar med seger i min paradgren och en putsning av mitt världsrekord, säger Marte Nordlunde.

Det var i mars i år i norska Hamar som den då förhållandevis okända och blott 20-åriga skidåkerskan slog till och satte världsrekord på sträckan.

2012 var det Stina Nilsson som var världens snabbaste med tiden 13,19 sekunder. Men numera är det tre norskor som har de bästa tiderna. Förutom Marte Nordlunde är det Maiken Min Midtskogen och Amalia Honerud Olsen som kört på 12,47 sekunder respektive 13,16 sekunder.

Nu är det också klart att Ragnar Bragvin Andresen som nyligen vann teamsprinten i rullskid-VM och Kristian Santiago Ankersen kommer till VW supersprint i Östersund, där även världsrekordhållaren Ludvig Sögnen Jensen redan tidigare gett klartecken till att ingå i det starka startfältet för herrar.

”Vi räknar med att ta hem pallplatserna i Östersund. Vi är där för att slå svenskarna och sätta nya världsrekord,” säger Ragnar Bragvin Andresen.

Östersund Vinterfestival är värd för skidsäsongens första stora internationella skidtävling som arrangeras helgen den 27-29 oktober. Söndagens finaler med världseliten på startlinjen direktsänds i SVT.

Under helgen arrangeras det också ungdomstävling, en företags- och en parasprint.
Parallellt bjuds det på en stor skidmässa med utställningar och föreläsningar.
Tävlingarna och mässan inramas med ban¬kett, underhållning och lokalproducerad mat.

För mer information kontakta:
Ante Andersson 070-6971103, JHSF/Jämtland Härjedalens Skidförbund och Sportkompaniet
Karin Bångman 073-3319120 JHSF och information och kommunikation Sportkompaniet

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here