Skrällseger i NM-sprinten – Northug nära fiasko

Foto: Bildbyrån
Fossli (till höger) ramlade bort chansen om guldet men blev istället silvermedaljör. Brandsdal slutade 4a medan Northug blev sist i finalen. Foto: Bildbyrån

Det blev lite utav en skrällseger i norska mästerskap när Timo André Bakken tog hem segern under dagens klassiska sprint i Røros. Det efter att de två första ramlat i sista svängen innan upploppet.

Prologvinnaren Bakken imponerade genom hela dagen men hamnade lite efter i finalen när Tomas Northug och Sondre Turvoll Fossli gick ifrån. Men i sista kurvan innan upploppet föll både Northug och Fossli vilket öppnade upp för Bakkens guld som blev hans första i NM-sammanhang.

Petter Northug, Emil Iversen och Eirik Brandsal var relativt avhängda av tättrion men i och med tätens fall kunde Iversen glida in som 3a och ta brons efter Fossli som var snabb upp från fallet.

Petter Northug var nära ett riktigt fiasko i dagens sprint. I prologen var han bara på 20e plats och han tog sig vidare som lucky-looser i kvarts och semifinal. I finalen slutade han 6a, det efter att han släppte förbi brorsan Tomas, som olyckligt föll, på upploppet.

Både Ola Vigen Hattestad och Pål Golberg föll i semifinalen och åkte därmed ut redan där.

Final herrar
1. Timo André Bakken, Konnerud IL/Team Jobzone 3:13,0
2. Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL +3,0
3. Emil Iversen, IL Varden +3,3
4. Eirik Brandsdal, Kjelsås IL +5,5
5. Tomas Northug, Strindheim IL +15,1
6. Petter Northug, Strindheim IL +15,6

Kompetta resultat

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *