Visma Ski Classics ökar prispengarna i totalen och dessutom lanseras den nya utmärkelsen ”Visma Skier of the Day”.

För ett år sedan var de totala prispengarna för säsongen 200 000 euro. I år ökar det till 235.000 euro. Dessutom delas minst 21.000 euro ut som prispengar för varje evenemang. Vasaloppet har högsta prissumman med över 50 000 euro, där dam respektive herrsegraren får omkring 10 000 euro var. Detta ger Visma Ski Classics proffsteam och deras åkare totalt cirka 475 000 euro för att tävla om kommande säsong.

Ski Classis lanserar dessutom ett helt ny pris som heter Visma Skier of the Day, sponsrad av Visma. Priset kommer att delas ut till den mest offensiva skidåkaren i varje lopp, om det finns någon … Målet är att skapa mer action i loppen och premiera åkare som vågar vara offensiva och ta ansvar, även om det kanske inte tar dem till seger.

– Vi tror att de extra prispengarna kommer att ge ytterligare spänning till vinterns tour. Visma Skier of the Day belönar hårt arbete hos åkare som vanligtvis inte skulle få någon för det och kommer att bidra till att skapa ännu mer positiv utveckling mellan vårt varumärke, skidåkarna och lagen, säger Öystein Moan, VD för Visma.

– Jag vill tacka våra partners vilket gör det möjligt för oss att öka säsongen prispengar. Visma Skier of the Day är en pris vi introducerar för att öka spänningen i sporten. Förra året såg vi till exempel Petter Eliassen i ledningen av Vasaloppet i cirka 70 kilometer, utan att lyckas med att vinna tävlingen. I år kommer ett liknande försök åtminstone att leda till utmärkelsen från podiet, säger David Nilsson, VD Ski Classics.

Ski Classics-säsongen startar den 26 november med en prolog i Pontresina Schweiz.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *