Simon Persson väljer Vålådalen som träningsbas

Längdskidsprintern Simon Persson, landslagsåkare i Utvecklingslaget, väljer nu Vålådalen som bas för sin träning.
– Efter två säsonger där jag bara stått och stampat på samma ställe utan att utvecklas, kände jag att det var dags att byta träningsmiljö, säger Simon.

– Vålådalen var platsen som direkt dök upp i huvudet på mig! Här har jag tillgång till fantastiska längdspår, fina fjäll, slalombacke, rullskidbana, cykel- och vandringsleder, myr, gym och sporthall bara ett stenkast från ytterdörren – alltså allt jag kan tänkas behöva i min satsning. I kombination med bra mat och lugn och ro mellan träningspassen – ja, då kan det inte bli bättre!x0leh8yngvi1ue7ddjwh

– Nu har jag tillbringat drygt en månad i Vålådalen, och jag kan konstatera att det var helt rätt beslut att flytta hit. Allt rullar på som planerat, kanske till och med lite bättre!

Simon har en nionde plats i Världscupen som främsta merit hittills.
– Målet med nästa säsong är att ta ytterligare ett eller två kliv uppåt i resultatlistorna och få till en fullträff på VM i Lahtis.

Simon är den senaste i raden av många framgångsrika, hårt satsande skidåkare som har haft Vålådalen som träningsbas. Vasaloppsvinnarna Oskar Svärd, Jenny Hansson (numera Grip) och Janne Ottosson är några exempel.

– Det är väldigt positivt för Vålådalen att ha elitidrottare på plats, och vi hoppas kunna bidra i Simons satsning, säger Vålådalens vd Jonas Ågren.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *