Norge motsvarade alla förväntningar och vann damernas stafett i överlägsen stil. Sverige spurtade hem silvret tätt före Finland.

Anna Haag hade en stökig sträckan och tappade tillslut åtta sekunder på Norge vid den första växlingen.

– Det var väldigt stökigt och jag var så fruktanvärt förbannad när jag växlade över till Charlotte, hon skulle ju inte behöva ta in, säger Anna Haag till SVT efter den första sträckan.

Charlotte Kalla gick ut stenhårt och var i ledning efter dryga kilometern av den andra sträckan. På det avslutande varvet tröttnade Kalla och tappade 12 sekunder till Norge och Finland.

– Jag försökte åka stort och kraftfullt. Jag klarade inte av att följa dem. Kerttu och Heidi var otroligt starka i dag. Det var väldigt kämpigt i dag, säger Charlotte Kalla till SVT

Junioren Ebba Andersson imponerade stort på den tredje sträckan och passerade finland innan växling. Norge med Astrid Jacobsen skapade en stor ledning på 56 sekunder ner till Sverige och Finland.

– Jag försökte behålla lugnet och inte stressa. Det var inspirerande att känna att jag plockade och på slutet så körde jag bara på, säger Ebba Andersson till SVT

Stina Nilsson gick ut tillsammans med Krista Pärmäkoski och hade en lucka på 21,7 sekunder till Jessica Diggins på fjärde plats. Mot Norge och Marit Björgen fanns det inget att göra och Björgen kunde enkelt defilera hem segern på den sista sträckan.

Stina orkade följa Niskanen hela vägen in till upploppet där svenskan var den överläget starkaste för dagen. Fjärdeplatsen till till USA.

– Det känns jättebra att få avsluta VM på det här sättet. Jag fick ett bra och inspirerande läge av Ebba. Jag fick det precis så som jag ville ha det och tog en linje som jag ville ha så att det inte skulle bli som i sprinten (fallet), säger, Nilsson till SVT.

Resultat

2 KOMMENTARER

  1. Utan att förta Ebba Anderssons insats så var det faktiskt mer Mononens genomklappning än Ebbas styrka som gjorde silvret möjligt. Hur patriotisk man än vill vara så förlorade Ebba 44 sekunder till Astrid Urenholt Jacobsen. Bland de nio bäste på tredje sträckan var det bara Mononen som hade sämre sträcktid än den svenska stortalangen.

    • Jo så var det ju. Om man vänder på det och om Anna Haag hade tappat 44 sekunder på Maiken på startsträckan hade hon blivit kölhalad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here