Rullskidvärldscupen avslutas i Italien

Efter en sommar med fantastiska resultat i rullskidsvärldscupen är det nu dags för säsongsavslutning i Trento, Italien under kommande helg

Efter en riktigt bra sommar är det nu dags för säsongsavslutning i rullskidsvärldscuen i Italienska Trento. De svenska åkarna har varit fantastiska under hela säsongen och till säsongsavslutningen kommer vi som ledare i samtliga klasser.

I seniorklasserna leder Robin Norum IFK Umeå och Sandra Olsson Malungs IF. I juniorklasserna leder Marcus Fredriksson Lycksele IF och Emma Larsson IFK Mora.

Det kommer att bli riktigt spännande tävlingar där vi förhoppningsvis kan försvara våra ledarvästar säsongen ut. Tävlingarna är tre till antalet och på fredagen den nionde september inleds tävlingarna med en sprint mitt i de centrala delarna av Trento. Tävlingarna följs sedan av två riktigt tuffa backtävlingar i klassiskt och fristil under lördagen och söndagen. I backtävlingarna har de svenska åkarna verkligen varit starka under hela säsongen och förhoppningsvis är formen fortfarande god.

Den svenska truppen som är uttagen till tävlingarna är riktigt stark och alla åkarna har tidigare under året representerat det svenska rullskidslandlaget vid ett eller flera tillfällen.

Svenska truppen till Trento

Herr RobinNorum IFK Umeå Erik Silfver IFKUmeå

Dam Sandra Olsson Malungs IF

Herrjunior Marcus Fredriksson Lyckselse IF Alfred Buskquist IK Stern Gabriel Strid Sunne SLF

Damjunior Emma Larsson IFK Mora Maln Börjesjö Sundbybergs IK Moa Olsson Falun Borlänge SK

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *