Ribom och Thorn sprintvinnare i JVM-testet

Foto: Lukas Johansson
Emma ribom skriker ur sig sin glädje efter en rafflande spurt i finalen mot Hedda Bångman. Foto: Lukas Johansson

Det blev spännande JVM-tester under dagen i Torsby och mer spännande kommer det bli. Efter helgen ska nämligen en trupp tas ut som ska representera Sverige under JVM i Kazakstan och det blir verkligen något att bita i för Gunnar Hammarberg som är ansvarig. 
– Det vore riktigt kul att få åka JVM och då hoppas jag kunna göra mina livs lopp där i sådana fall, sa Emma Ribom till skidzonen.se efter loppet. 

Bilder från dagen, klicka HÄR

I damklassen vann Hedda Bångman, Offerdals först prolog, sedan kvart och semi. I finalen tog också hon kommandot på fältet men Emma Ribom, som vanligtvis tävlar i D 17-18, svarade upp. Det blev en rafflande spurtduell mellan tjejerna och i samma korridor spurtade Emma Ribom från Kalix till sig segern klassen och körde kanske därmed hem en JVM-biljett.
– Det var tight hela vägen. och man fick kämpa för varje meter. Det vore riktigt kul att få åka JVM och då hoppas jag kunna göra mina livs lopp där i sådana fall, sa Ribom till skidzonen.se efter loppet.

2a slutade alltså Bångman före Elina Rönnlund, Umeå. Jenny Solin tjuvstartade bort sig i Piteå på sprinten där men fick nu chansen igen i finalen och slutade 4a. Lisa Vinsa, som aldrig tidigare varit i semifinal, blev så bra som 5a precis före Filippa Lindman 6a.

Ebba Andersson fanns inte på start i Torsby idag då hon tävlade i Scandinaviska cupen i Falun, där hon slutade på en otrolig 10e plats.

Foto: Lukas Johansson
Viktor Thorn kan nog räkna med att få köra JVM-sprinten i år igen efter dagens vinst. Foto: Lukas Johansson

Hemmahoppet i herrklassen, Anton Persson inledde dagen bäst genom att ta hem segern i prologen. Boregrabben sågs som en av de stora favoriterna till dagens sprint men fick ge sig redan i semifinalen där han slutade 4a.

Istället blev det, som så många gånger förr, Viktor Thorn tävlandes för Ulricehamn som fick stå i centrum och kunde relativt enkelt defilera in i mål som etta. 19åringarna dominerade klassen 17-20 och tog de fyra bästa platserna, för 2a slutade Peter Nilsson Lycksele, 3a Marcus Grate Täfteå och 4a Garphyttans Marus Lennartsson. Olle Jonsson från Duved var den enda sistaårsjunior i final och gled in, riktigt besviken, på en 5e plats efter att ha trasslat till det i sista backen.

Den stora giganten i klassen h 19-20, Oskar Svensson, ska tävla i den Scandinaviska cupen i morgon och fanns därför inte med idag. Falun/Borlängegrabben ansluter istället till Torsby på Söndag, då det är masstart i klassisk stil.

Imorgon fortsätter tävlingarna med 5 respektive 10 kilometer i den fria stilen. Dessa tävlingar ingår också i Scandic cup.

Final Damer:

1 Emma Ribom 3 Kalix SK
2 Hedda Bångman 1 Offerdals SK
3 Elina Rönnlund 13 IFK Umeå
4 Jenny Solin 24 Sollefteå Skidor IF
5 Lisa Vinsa 2 Jukkasjärvi IF
6 Filippa Lindman 9 Stockviks SF

Final Herrar:

1 Viktor Thorn 102 Ulricehamns IF
2 Peter Nilsson 104 Lycksele IF
3 Marcus Grate 110 Täfteå IK
4 Marcus Lennartsson 116 Garphyttans IF
5 Olof Jonsson 103 Duveds IF
6 Max Novak 108 Offerdals SK

Kompletta liveresultat, med prolog och heatplaceringar, finner du HÄR.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *