Grillad fläskfilé, mojorojosås och gremolataslungad spaghetti för 2 personer

Fläskfilé och grillmarinad

250 gr fläskfilé
1 st
lime; saften och skalet
1 st vitlöksklyfta
½ st färsk chili
4 kvistar färsk timjan
1–2 msk olivolja

salt och peppar i kvarn

200 gr           spaghetti

Gremolata

1–2 st vitlöksklyftor
1 näve persilja
1 msk olivolja
1 st
citron; saften och skalet

salt och peppar i kvarn

Mojorojosås

3 msk ajvar relish
2 msk creme fraiche

Gör så här       

Fläskfilé

Putsa bort eventuella senor på fläskfilén och dela den på längden i 4 delar. Blanda ihop marinaden, vänd runt köttet i marinaden och låt det ligga och dra till sig smakerna.

Grilla på het grill tills köttet är genomstekt, ca 10–15 minuter.

Gremolata

Skala och pressa vitlök i en liten skål. Riv skalet på citronen och pressa i saften, strimla persiljan. Blanda ihop tillsammans med olivoljan. Ställ åt sidan.

Mojorojosås

Blanda creme fraiche och ajvar relish i en skål.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra vitlök.

Pastan

Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet och slunga (blanda ihop) pastan med gremolatan.

Kommentera