Foto: SSF

Grillad fläskfilé, mojorojosås och gremolataslungad spaghetti för 2 personer

Fläskfilé och grillmarinad

250 grfläskfilé
1 st
lime; saften och skalet
1 stvitlöksklyfta
½ stfärsk chili
4 kvistarfärsk timjan
1–2 mskolivolja

salt och peppar i kvarn

200 gr           spaghetti

Gremolata

1–2 stvitlöksklyftor
1 nävepersilja
1 mskolivolja
1 st
citron; saften och skalet

salt och peppar i kvarn

Mojorojosås

3 mskajvar relish
2 mskcreme fraiche

Gör så här       

Fläskfilé

Putsa bort eventuella senor på fläskfilén och dela den på längden i 4 delar. Blanda ihop marinaden, vänd runt köttet i marinaden och låt det ligga och dra till sig smakerna.

Grilla på het grill tills köttet är genomstekt, ca 10–15 minuter.

Gremolata

Skala och pressa vitlök i en liten skål. Riv skalet på citronen och pressa i saften, strimla persiljan. Blanda ihop tillsammans med olivoljan. Ställ åt sidan.

Mojorojosås

Blanda creme fraiche och ajvar relish i en skål.

Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra vitlök.

Pastan

Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet och slunga (blanda ihop) pastan med gremolatan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here