Petter Northug åker Bruksvallsloppet

I sedvanlig ordning går den svenska längdskidpremiären av stapeln i Bruksvallarna, den här gången med webbsändning. 11-12 november genomförs Bruksvallsloppet, med en norrman som favorit. 

De svenska åkare som ställer upp i Bruksvallsloppet får tufft motstånd av Strindheims Petter Northug som många gånger tidigare åkt fort i Funäsfjällen. Senast i en uppseendeväckande tävlingsdräkt väldigt lik den svenska landslagsdräkten.

– Det känns väldigt roligt att bröderna Northug väljer Bruksvallarna och det höjer definitivt intresset för premiären, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.
Bröderna Northug kommer att förlägga sin försäsongsträning ett par veckor i snösäkra Bruksvallarna & Ramundberget.

I år öppnar skidspåren rekordtidigt tack vare sparad snö. Den 14 oktober finns 6 kilometer elbelyst skidspår. 1 000 kubikmeter snö ger varierad skidåkning lämplig både för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.6 kilometer skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga bra för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar. Den inre slingan startar med en böljande slakmota etappvis upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan.

På lördagen den 11 november genomförs ett distanslopp i fri teknik både för seniorer och juniorer, helgen avrundas med sprint, även det i fri teknik. Juniorklasserna är H/D17-20 klasser och där förväntas ett mycket stort startfält. Tävlingen har FIS-status och från arrangörssidan tror man på flera nationer på startlinjen.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

5 svar på ”Petter Northug åker Bruksvallsloppet”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *