Det blev favoritsegrar i både dam och herrklass i dagens SM-sprint. Teodor lekte hem sitt andra raka SM-guld i sprint. Ingen skrällseger i varken dam eller herrklass, men många juniorer som skrällde då de gjorde det riktigt bra i den tuffa och relativt långa banan.

JVM-klara Jakob Engström såg länge stark ut i sin kvartsfinal men hade oturen att falla i den långa uppförsbacken i samma heat som Teodor Peterson tog hem lätt. Lika så Anton Hedlund som även han är klar för JVM låg länge först i loppet men fick se sig passerad i den tunga backen. Oskar Svensson var den junior som gick allra bäst idag och tog sig enda till final.

Det var en dag med mycket incidenter, framför allt i herrarnas första semi. Johan Edin och Martin Bergström låg 2a respektive 3a och körde ihop i slutet och föll. Edin slog sig dessutom ganska illa och var tvungen att kliva av banan. Tidigare i samma semi bröt också Martin Johansson staven och var därmed även han borträknad. Den andra semifinal höll sig samtliga på bena, ett av dom få incidentfria heaten idag. I och med den struliga första semifinalen öppnades det för bättre tider i den andra semin och det blev också två lucky loser-tider därifrån.

I finalen såg Teodor Peterson till att fältet sprack upp tidigt i loppet och den enda som orkade följa åsarnaåkaren var Simon Persson. Men Umeågrabben blev tvungen att släppa Teos rygg även han och fick istället se sig passerad av Jens Eriksson på upploppet men höll precis undan från Anton Lindblad. Borås Kalle Westberg gjorde sitt bästa SM-resultat någonsin i seniorsammanhang och slutade på en 5e plats. Imponerade gjorde även 18-åringen Oskar Svensson som va så bra som 5a i kvalet. Falukillen stumnade dock rejält i finalen och slutade på sistaplatsen där.
Final Herrar

1a. Teodor Peterson
2a. Jens Eriksson
3a. Simon Persson
4a. Anton Lindblad
5a. Karl-Johan Westberg
6a. Oskar Svensson

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *