Peter ”Kungen av Düsseldorf” Larsson gör comeback

Peter Larsson även kallad ”Düsseldorf Kungen” efter sina sex världscupsegrar i sprint i Düsseldorf kör Engelbrektssprinten fredag den 10 februari. En fristilssprint mitt på torget i Norberg.

Pressmeddelande: Engelbrektsloppet

Peter Larsson gör comeback i tävlingssammanhang. För sex år sedan la han skidorna på hyllan men ställer nu upp i Engelbrektssprinten som inleder årets Engelbrektshelg i Norberg. Mest känd är Peter för sina sex världscupsegrar i sprint i Düsseldorf. Han tog fyra raka individuella segrar mellan åren 2002-2005. Dessutom blev det två segrar i stafett, 2003 och 2007. Peter har genom åren erövrat åtskilliga pallplatser i världscupen och deltog i två OS och tre VM under sin karriär.

Engelbrektssprinten är 800 m och körs i fristil med start och mål mitt i centrala Norberg, en bana som verkar passa Larsson.

– Ja, banor där man får trycka på i treans växel har ofta passat mig bra. Dessutom gillar jag sprintar som går inne i städer och med bra tryck från publiken.

Peter kommer att utmanas av flertalet aktiva elitåkare vilket han ser fram emot.

– Det känns kul att få möjligheten att delta i ett nytt event samt att få känna lite på dagens elitaktiva åkare.

Senast i raden av åkare att anmäla sig är ingen mindre än landslagets och Piteå Elits Jennie Öberg. Jennie som bl.a. har en världscupseger i sprint på meritlistan ifrån Rybinsk i Ryssland för två år sedan kommer att utmanas av flera meriterade åkare.

Linn Sömskar IFK Umeå, boendes i Falun men med rötterna i Norberg, tillhör också A-landslaget och är redan klar för både Engelbrektssprinten och lördagens Kristinalopp. Dessutom har också Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK, tillkommit i startfältet. Maja är nybliven bronsmedaljör på U23 VM i sprint i Salt Lake City.

I herrklassen kommer Emil Johansson, IK Jarl, Anton Hedlund Falun Borlänge SK m.fl. att få tufft motstånd från flertalet norska åkare. Bland andra sprintvinnaren i Skandinaviska cupen i Lillehammer i december förra året, Sindre Odberg Palm, kommer till Norberg. Sindre kör både Engelbrektssprinten och söndagens Engelbrektslopp.

Just nu är det 19 damer och 28 herrar anmälda till Engelbrektssprinten som startar kl 17:00 med prologer och fortsätter med finalerna kl 18:30.

Mer information om loppen hittar du här: http://www.engelbrektsloppet.com/

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *