Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Magdalena Pajala missar SM-avslutningen i Kalix, Piteå Elit -tjejen har ådragit sig en skada i underarmarna vilket gör att hon tvingas ställa in resterande tävlingar denna säsong.

– Vi vet inte riktigt vad det är än, men troligtvis någon slags överbelastning i underarmarna, säger Pajala till NSD.

Hon är inte heller säker på när skadan egentligen uppstod.

– Jag är begränsad i min stakåkning i alla fall. Det har jag känt under vintern till och från. Men innan VM är det inget man vill tänka på, jag tror jag har lyckats skjuta det i från mig. Sen märkte jag ganska tydligt när jag kom hem att det här inte var bra.

Pajala jobbar tillsammans med sin fystränare, Stefan Thomson för att rehabilitera sig från skadan

– Steg ett är väl att få bukt med vad det är för någonting. Det vi vet är att det är något muskulärt, sen vet vi inte riktigt vad för typ av överbelastning det är.

Pajala är ledsen över att missa de avslutande tävlingarna under denna mycket lyckade säsong för hennes del.

– Jag kommer inte att tävla något mer den här säsongen. Det känns jätte, jättetråkigt. Jag hade ju först tänkt åka Tjejvasan, men det var bara att glömma eftersom det är stakning i tre mil. Jag hoppades in i det sista att jag skulle kunna åka Drammen för det är en av mina favorittävlingar.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *