Östersund Ski Maraton är seedningsloppet med chans till ny bil.

Östersund Ski Maraton den 22 januari och är en del av tävlingshelgen Östersund Ski Festival. Unikt för detta seedningslopp är att alla deltagare som åker i mål med i utlottningen av en Volvo V60 Cross Country (Vinstvärde 397 000 kr).

Östersund Ski Maraton är en av sex deltävlingar i ICA SUPERMARKET JEMTLAND SKI TOUR. Detta är en långloppstour för elit- och motionsåkare där sex långlopp i regionen samarbetar. Först ut var Vålådalen Classic Ski Marathon. Östersund Ski Maraton blir den andra deltävlingen i ordningen.

Under Östersund Ski Maraton finns det fyra olika distanser att välja mellan; 42 km, 19 km, 10 km och 5 km. Det är masstart och loppet går i klassisk stil. Tävlingen är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan.

– Det är ett perfekt tillfälle för de som bara vill ut och röra på sig eller seeda upp sig till Vasaloppet eller Tjejvasan, samtidig som man har fantastiska odds att vinna en ny bil, säger Peter Berglöf, motionär i Östersunds SK.

Dessutom kommer Intersport i Östersund att erbjuda gratis fästvallning till samtliga deltagare under söndagens lopp. Perfekt tillfälle för den orutinerade åkaren att få bra skidor till loppet.

Det är nu beslutat att banorna går ungefär lika som förra året. Banorna utgår från det nya motionsspåret som Östersunds Kommun har tagit fram. 42 km startar med ett varv runt elljusspåret (4 km) för att sedan göra två varv på en 19 km lång slinga. 5/10 km kör en 5 km lång slinga som är lätt terräng som passar även nybörjare.

För ytterligare information se www.ostersundskifestival.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *