Östersund arrangerar supersprint i oktober

Östersund kommer att arrangera en internationell supersprint på skidor helgen den 27-29 oktober – bara några veckor före den riktiga säsongsstarten.

– Den 27-29 oktober kommer vi i dagarna tre att genomföra Östersunds vinter- och skidpremiär, där vi bland annat kommer att köra säsongens första skidtävling. Det är en 100 meters-sprint där hela svenska eliten och delar av internationell elit kommer att göra upp, säger Ante Andersson, ordförande för JHSF.

Östersunds kommun kommer att lägga ut 500 kubikmeter snö för den 100 meter långa skidbanan och bygga en läktare med plats för 8 000 åskådare.

Under helgen kommer även Intersports årliga skidmässa att genomföras på Berners i Östersund.

– Vi kommer att bygga en tajt arena utanför Berners. Det blir en superhäftig arena som vi kommer att fylla med nytänkande innehåll, säger Ante Andersson.

– Det här är en helt perfekt grej som kommer serverad till oss. Det är sånt här vi vill ha, vi vill att folket ska komma närmare sporten, säger förre skidåkaren Anders Södergren, nu sponsorcoach på Svenska Skidförbundet.

Finalerna kommer att direktsändas i SVT.

– Det här är en tävlingsform som vi tror blir rolig för tv-tittarna, inte minst med flera av de snabbaste åkarna på startlinjen, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

9 svar på ”Östersund arrangerar supersprint i oktober”

  1. Äntligen, vanlig sprint skall kanske vara , 600 meter för damer och 800 meter för herrar. Då kan man tala om sprint, med åktider därtill ❗️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *