Olsson missar SM – Kör i Gällivare

 

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Johan Olsson avstår SM i Kalix i helgen, enligt Dagens Nyheter. Det är förkylningen efter VM som ännu inte har släppt riktigt.

Förkylningen efter VM gjorde att Olsson missade Vasaloppet och världscupavslutning i Holmenkollen. En förkylning som fortsatt håller i sig och nu gör att Olsson tvingas stå över SM-femmilen i Kalix till helgen.

”Jag är bättre, men har ännu inte tränat något sedan dagen innan Vasaloppet. Och åker således inte SM i helgen”, skriver Olsson i ett sms till DN.

Nu siktar Olsson i stället in sig på säsongens sista långlopp, Årefjällsloppet. Ett lopp som avgörs 28 mars.

”Planen är att åka Årefjällsloppet. Men det beror lite på hur jag kommer igång med träningen framöver”, skriver Olsson till DN.

Därefter avslutar Olsson säsongen med femmilsloppet Dundret Runt, där han får motstånd av bland annat Marcus Hellner.

– Marcus har berättat för mig om hur fantastiskt fina förhållanden det är för skidåkning i Gällivare i april och Dundret Runt har ett mycket gott rykte om sig så jag ser verkligen fram emot den här tävlingen, säger Olsson

Och det är ingen tvekan om att det kommer att bli åka av, i potten finns en segerpremie på 10 000 kronor samt bergs- och spurtpris att köra om.

– Vi är jätteglada att vi idag fått klartecken från Johan, efter hans fantastiska insats på VM stod han högst upp på vår önskelista och nu kan vi verkligen bjuda publiken på en riktig drömduell i spåren mot Hellner, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Dundret Runt, som nu arrangeras för 51:a gången, väntas totalt locka runt 2000 deltagare. Förutom tävlingsloppet, NSD Classic, körs 3- och 5-mils motionslopp i klassisk stil. Vårens stora skidfest i Gällivare avslutas med Dundret Runt Skate, tävlings- och motionslopp över 3 mil.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *