Nytt långlopp ska locka världseliten till Östersund

Östersunds SK kommer söndagen den 17 december att arrangera ett nytt långlopp i Östersund som går under namnet Östersund Classic.

Vasaloppsvinnarna John Kristian Dahl och Britta Johansson Norgren har redan meddelat att de ska stå på startlinjen. Det blir därför ett spännande lopp att följa och en möjlighet för motionären att mäta sig med eliten. Med detta lopp och kringaktiviteter ska allt från världseliten, motionärerna och familjerna till en härlig dag med tävling och glädje på Östersunds Skidstadion.

Idén till denna tävling kommer från Jerry Ahrlin som föreslog för klubben att arrangera ett långlopp under december månad. Både långloppsåkare och motionärer efterfrågar tidigare lopp, redan i december, då det är lugnt i tävlingskalendern. För de flesta drar tävlingarna igång i januari och då är det tävlingar mest varje helg.

– ÖSK har redan en späckad tävlingskalender med Scandic Cup för juniorer och Östersund Ski Festival, båda går av stapeln i januari. Eftersom Östersund Kommun med konstsnön kan garantera och möjliggör att det går att arrangera denna typ av tävlingar på Östersunds Skidstadion skapar förutsättningar för klubben att arrangera tidigare på säsongen. Att dessutom kunna locka hit elitåkare som förbereder sig för långloppstouren gör det extra spännande. Med detta som bakgrund var detta en idé som vi inte tvekade att vara med att arrangera säger tävlingsledare Tommie Jirhed.

Förutom själva loppet ska det samtidigt anordnas aktiviteter som kan locka hela familjen oavsett om de vill se längdskidåkning eller inte. Det ska finnas aktiviteter som passar barnen. Cirkus Kul & Bus ska vara på plats och hitta på skojigheter, det kommer finnas möjlighet att rida häst, barnlopp på längdskidor m.m.

Östersund Classic kommer att gå i klassisk stil och sker med masstart. Distanserna blir 40 km, 20 km och 10 km och det finns klasser för elit och motion.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *