Nytänkande I Värmdö under SM-avslutningen

Anton Lindblad
Foto: Bildbyrån

Sommarens rullskidsäsong går in i slutfasen – på lördag och söndag ska årets sista SM-tecknen fördelas.

Nacka-Värmdö SK står som värd för 2014 års SM-avslutning – denna helg är det SM för ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner.

”Det kommer bli en riktig skidfest och inlinesfest – förutom rullskidor så blir det även SM i långdistans för inlines på lördag.” säger tävlingsledare Erik Björelind.

Nacka-Värmdö spänner verkligen bågen denna SM-helg och det kommer bli riktigt fina tävlingar vid Björkviks brygga på Ingarö. Lördagens masstartstävlingar i klassisk teknik genomförs på helt avstängd väg i härlig skärgårdsmiljö.

”Vi vill verkligen göra en ”riktig” rullskidtävling och för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar så kommer tävlingsbanan vara exklusivt för de tävlande.” fortsätter Björelind.

Efter tävlingarna på lördag kväll blir det SM-bankett med prisutdelning på Skeviks Gård.

På söndag genomförs för första gången någonsin SM i knockoutsprint. För att det ska bli så ”rejäla” sprinttävlingar som möjligt på den 150 m långa banan så blir söndagens klasser något annorlunda – H/D 17-40 och H/D 45- är det som gäller. Seniorsprinten går i fri teknik och veteranerna tävlar i klassisk teknik.

”Oerhört roligt att få vara med och utveckla sporten – knockoutsprint ligger helt rätt i tiden med sitt publikvänliga format.” säger Erik Björelind.

Det blir fina startfält i helgen – särskilt i herrtävlingarna. Robin Bryntesson, Sollefteå Skidor IF, Robin Norum, IFK Umeå och Viktor Gustafsson, IFK Mora är anmälda i seniorklassen. I veteranklasserna kommer det bli knallhårt med stora startfält i H 40, 45 och 50 på lördagens tävling.

I damtävlingarna kommer bland andra Fia Jobs, IF Ski Team Skåne och vinnaren av juniorklassen i Alliansloppet Olivia Hansson, Garphyttans IF, till start.

All information om helgen tävlingar finns på www.rullskidsm.se

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *