Vårt mål är Inspiration för tjejer som vill satsa aktivt på längdskidåkning. Påverka utvecklingen och förbättra förutsättningarna för tjejer inom elitidrotten. Därför är det roligt att vi till kommande säsong kan presentera ett lag med stort spann från etablerade elitåkare till unga kommande stjärnor!

– Maria Rydqvist har varit en framgångskvinna i strävan efter att lyfta villkor och förbättra förutsättningarna för tjejer inom idrotten. Hon har med VM medaljer visat att hon tillhör den yppersta eliten i längdspåret. Därför är det roligt att vi nu har Maria på laget. Hon satsar på världscupen och VM, och kommer att åka långlopp med oss under slutet av vintern då Visma Skiclassics tävlingarna går ända fram till 8:e april med avslutning i Finland.

– Eva Johansson och Evelina Bångman är nya unga åkare som nu satsar fullt ut på långlopp. Evelina körde Vasaloppet i fjol med en 11:e plats i sin Vasaloppspremiär.

– Emilia Lindstedt är teamets ”ankare” Hon vann den rosa ungdomsvästen den gångna säsongen i Visma Ski Classics. Hon tillhör tätskiktet i långloppen och siktar på pallplatser kommande säsong.

– Som yngsta tjej har vi med Elina Franzén som är en yngre junior som än nu inte har specialiserat sig på långlopp, men som vi önskar inspirera och stötta i en period fram till seniorklasserna. Detta är den perioden då flest faller ifrån som aktiv skidåkare. Elina är för ung för att gå några Visma Ski Classics lopp denna säsong men satsar på USM och tävlingar i sin åldersklass.

Dela denna artikel med dina vänner

Läs även

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *